Glenn Meade

 Mijn opinie

Glenn Meade zijn boeken mogen dan in 26 talen vertaald zijn toch zal zijn naam niet als eerste genoemd worden als men gevraagd wordt een goede thrillerschrijver te noemen. En tot 2007 hoorde ik ook bij die onwetende groep. Maar inmiddels ben ik om met name door De sfinx van Sakkara en As van het kwaad. Beide verhalen hielden me op het puntje van mijn stoel.

De boeken van Meade zijn een mengeling van feiten en fictie. De verhalen zijn goed gedocumenteerd en belichten meerdere kanten van een zaak. Ondanks de vele feiten zijn de verhalen absoluut niet langdradig of saai. Meade houdt de vaart er altijd in en wordt nooit te detaillistisch zoals Frederick Forsyth - een schrijver waarmee hij veelvuldig wordt vergeleken - dat in zijn laatste werk naar mijn smaak teveel doet.

Ongemerkt had ik in relatief korte tijd vier van Meade zijn boeken verslonden en As van het kwaad is het beste boek wat ik in jaren heb gelezen zodat het hoog tijd werd om deze topschrijver een eigen plekje op Spanningzoeker.nl toe te bedelen.