Mijn opinie

De auteur Peter May kwam voor mij volkomen uit het niets. Meestal lees of hoor ik wel over nieuwe (opzienbarende) schrijvers maar over May had ik nog nooit iets gehoord of gelezen.
Ik was te vroeg voor een afspraak en dook daarom even een nabij gelegen boekhandel binnen en daar zag ik drie titels van zijn hand liggen. De covers en de korte beschrijving op de voorkant maakte me erg nieuwsgierig naar de inhoud. Na wat speurwerk op internet ben ik tot aanschaf over gegaan en ik heb er geen minuut spijt van gehad. Dat bewijst ook dit eerbetoon aan hem op deze site.

Bij Peter May draait het niet zozeer om de moorden maar om zijn liefde voor China. De moorden zijn slechts een kapstok om zijn prachtige verhalen aan op te hangen. Hij laat zijn lezers vanuit twee verschillende invalshoeken naar het land en haar gewoontes kijken via zijn twee hoofdrolspelers: de Amerikaanse forensisch arts Margaret Campbell en de Chinese inspecteur Li Yan. Op die manier kan hij de cultuurverschillen en de opvattingen van het traditionele en moderne China mooi afzetten tegen die van Amerika.  

De boeken van Peter May zijn een reisgids, geschiedenisboek, liefdesroman en thriller in één. Prachtig!