De Vuurmaker

Titel De vuurmaker
Oorspr. titel The firemaker (c) 1999 | Vertaling: Stina de Graaf
Gegevens Paperback | blz. 416 | BZZTôH | 2003
ISBN 9789045301723
NUR/NUGI 331 (detective)
Waardering 8-
Inhoud:

Drie lijken, twee onderzoekers,  een brandende waarheid.

Li Yan is een detective in de moderne en opwindende metropool Beijing. Hij heeft twee gewelddadige decennia overleefd door hard aan zijn carrière te werken, iets wat hem uiteindelijk het respect van de Chinese samenleving verschaft dat zijn familie in de Culturele Revolutie verloren had.

Margaret Campbell is een forensisch pathologe uit Chicago, die zich door een mislukte relatie geheel en al op haar werk stort.

Als Li geconfronteerd wordt met een afschuwelijk verbrand lijk, wordt hij tot zijn afgrijzen door zijn superieuren gedwongen de hulp van Margaret aan te nemen. Hoewel de samenwerking te wensen over laat, vordert het onderzoek gestaag. Maar geen van beiden is bedacht op de uiteindelijke consequenties. Hun vragen leiden tot het openen van een ware doos van Pandora en confronteren de speurders met een angstaanjagende waarheid.

De Vuurmaker is de eerste roman in een serie met Li Yan en Margaret Campbell in de hoofdrollen, en het resultaat van een voor westerlingen ongeëvenaarde toegang tot het Chinese politieapparaat.

Uit de pers:
Zowel de pers als het publiek zijn laaiend enthousiast over Mays romans:

'May wordt omschreven als "Martin Cruz Smith ontmoet Patricia Cornwell" en het kost je maar een paar bladzijden om te begrijpen waarom... Zo rauw als sushi, en zeer aanbevolen.'
- Publishing News

'Het is moeilijk te geloven dat een buitenstaander het leven in Beijing zo authentiek kan beschrijven. Maar hij heeft een weg naar het hart van de stad gevonden, naar het kloppend hart.'
- Dai Yisheng, gepensioneerd politieagent uit Beijing