Mijn opinie

Een aantal jaren geleden was Ami, een vrouwelijk lid op een boekenforum, altijd razend enthousiast over de boeken van Charlotte Link. Andere forummers werden hierdoor aangestoken en waren na het lezen al even geestdriftig als zij. Omdat de positieve reacties allemaal van vrouwen kwamen, had ik niet echt het idee dat het wat voor mij was. Ik heb toen Het huis van de zusters voor mijn vrouw aangeschaft met de bedoeling het zelf later ook eens te gaan proberen. In 2007 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en was gelijk verkocht. Fantastisch, hartverwarmend, ongelooflijk goed. Ik was lyrisch. Het was een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen had en het belandde met stip in mijn top 3.

Zelden heeft een schrijver me zo weten te raken als Charlotte Link. Haar boeken zijn een soort mix van het beste van Ken Follett en Robert Goddard maar met een geheel eigen stijl: spannend en sfeervol.

De kracht van Charlotte Link is dat ze de gebeurtenissen en de daarmee gepaarde gevoelens haarscherp weet te beschrijven en wel zodanig dat je het boek als ware zelf beleefd. Als ze schrijft over een zon in de zomer voel je de warmte in je gezicht. Als ze het heeft over de striemende kou in de winter word je huiverig en heb je de neiging een extra trui aan te trekken. Maar niet alleen de seizoenen weet ze zo beeldend te beschrijven ook de emoties worden vlijmscherp ontleed. Als iemand radeloos is van angst voel je jezelf ook onrustig worden en als iemand verliefd is, krijg je zelf de vlinders in je buik.
Kortom:
Een Charlotte Link lees je niet, die voel je!