Charlotte Link 1963

Charlotte Link

werd op 5 oktober 1963 in Frankfurt am Main (Duitsland) geboren en is een van de succesvolste schrijfsters van Duitsland. Elk nieuwe boek van haar belandt gegarandeerd op de bestsellerslijst van "Der Spiegel". Link heeft Jura, Geschiedenis en Literatuur gestudeerd.

Als dochter van een jurist en schrijfster heeft ze het schrijven niet van een vreemde. Al op haar 14e levensjaar probeerde ze proza te schrijven en op haar 16e schreef ze haar eerste roman, Die schöne Helena, die drie jaar later werd gepubliceerd en dadelijk een groot succes werd.

Charlotte Link is in Duitsland beroemd geworden met zowel haar (historische) romans als haar thrillers. De laatste zijn breed opgezette spannende psychologische romans in de beste Engelse verteltraditie.
Ook zijn van haar jeugdboeken, een aantal korte verhalen en journalistieke essays uitgegeven.

Haar populaire trilogie "Sturmzeit" werd voor de Duitse televisie verfilmd en 1999 met overweldigend succes uitgezonden. De thrillers De misleiding en Het einde van de stilte zijn in 2006 eveneens verfilmd.

 In 2004 werd haar boek Het einde van de stilte genomineerd voor de Duitse Boekenprijs. Link is meerdere malen genomineerd en heeft één belangrijke prijs gewonnen te weten: "Die Goldene Feder" in 2007.

Van haar boeken zijn wereldwijd inmiddels meer dan 9 miljoen exemplaren verkocht.

Charlotte Link woont met haar familie en haar honden in de buurt van haar geboortestad. Ze is als dierenactiviste nauw betrokken bij de opvang van Spaanse straathonden.

Officiële website: geen