Het huis van de zusters van Charlotte Link

Titel Het huis van de zusters
Oorspr. titel Das haus der Schwestern    1997 | Vertaling: Gerda Wolfswinkel
Gegevens Paperback | blz. 507 | The house of books | 2004
ISBN 978 90 443 1019 4
NUR/NUGI 302 (literaire thriller)
Waardering 9
Inhoud:

Barbara en Ralph Amberg gaan voor de kerstdagen naar het Noord-Engelse Westhill House om nog een poging te doen hun huwelijk te redden. Maar vanaf de dag van aankomst verloopt alles rampzalig. De eerste nacht worden ze door een sneeuwstorm afgesloten van de buitenwereld. Wanneer Barbara de kamers doorzoekt vindt ze bij toeval een manuscript. Het bevat de levensgeschiedenis van Frances Gray. Hoe meer Barbara leest, hoe meer ze zich begint te identificeren met Frances wat een drastische beslissing tot gevolg heeft. 'Het huis van de zusters' is een geraffineerde psychologische thriller die de lezer van de eerste tot de laatste bladzijde in spanning houdt.

Recensie:

Hartverwarmend meesterwerk

Dit is zo'n boek waarin je begint te lezen en niet meer mee kunt stoppen omdat je zo graag wilt weten hoe het verder gaat. En als je het dan eindelijk uit hebt, spijt het je omdat je het zo prachtig vond en je eigenlijk niet wilde dat het afgelopen was.

"Het huis van de zusters" wordt een vrouwenboek genoemd. Misschien omdat het hoofdzakelijk over vrouwen gaat, of omdat de schrijfster een vrouw is of omdat de hoofdrolspeelster een vrouw is? Het maakt me niet uit want ik heb slechts een paar keer eerder zo genoten van een boek.
 
Het is niet alleen sfeervol en pakkend maar het verhaal schetst en passant een prachtige tijdsbeeld van Engeland in de vorige eeuw. Fantastisch!!!


RtH 30-8-2007