Een schuldig huis 1999

Titel Een schuldig huis
Oorspr. titel Set in stone ę 1999 | Vertaling: Bob Snoijink
Gegevens Paperback | blz. 285  | BZZT˘H | 1999
ISBN 90 5501 677 2
NUR/NUGI 331 (thriller)
Waardering nog niet gelezen
Inhoud:

Tony en Maria Sheridans verhuizing van Londen naar Holsworthy in Cornwall brengt helaas niet het geluk dat zij ervan hadden verwacht, want binnen enkele maanden overlijdt Marina na een val van de nabijgelegen Henna Cliff. De politie denkt aan zelfmoord, maar dat is voor Tony moeilijk te accepteren. Uiteindelijk bepaalt de rechter dat het 'dood door ongeval' is geweest.

Om enige afstand te nemen van de gebeurtenissen, gaat de terneergeslagen Tony in op de uitnodiging van zijn schoonzus en zwager om in hun huis, Otherways, te komen logeren. Hij komt er in de loop der tijd achter dat Otherways geen gewoon huis is. Zo heeft de excentrieke architect zich direct na de voltooiing ervan in Portugal teruggetrokken en hij heeft nadien nooit meer een gebouw ontworpen. En James Milner, een van de vorige eigenaars van Otherways, vermoordde er zijn vrouw vermoord en werd ter dood veroordeeld. In zijn dodencel schreef James een bekentenis waarin hij zijn motivatie onthulde, maar niemand weet waar de brief gebleven is. Zijn broer Cedric was een Sovjet-spion, die zijn straf ontliep door naar Moskou te vluchten. Nadien is er nooit meer iets van hem vernomen.

Meer en meer raakt Tony ge´ntrigeerd door de mysteries die zich ook tijdens zijn verblijf in Otherways voltrekken en door de aandacht die er door sommigen aan wordt besteed. Wie is bijvoorbeeld Norman Rainbird, die zich zo onaangenaam aan iedereen opdringt en per se een kijkje wil nemen in het pand? Wat weet hij precies van het huis en de voormalige bewoners? Waarom houden zoveel mensen zich nog steeds met het verleden bezig? Wanneer Tony antwoorden zoekt op deze vragen, komt zijn leven - en dat van anderen - behoorlijk in gevaar. Spoedig zal er opnieuw een dode vallen.