Verjaard bedrog van Robert Goddard

Titel Verjaard bedrog
Oorspr. titel Past caring 1986 | Vertaling: Bob Snoijink
Gegevens Paperback | blz. 416  | BZZTH | 1996
ISBN 90 5501 275 0
NUR/NUGI 331 (thriller)
Waardering 8
Inhoud:

Martin Redford, werkloos historicus, gaat gretig in op de uitnodiging van een oud-studiegenoot om een week naar Madeira te komen.

Daar krijgt hij het lucratieve aanbod onderzoek te verrichten naar het aftreden van Edwin Strafford, de jonge minister van Binnenlandse Zaken in het Engelse kabinet aan het begin van deze eeuw. Uit de memoires van Stafford blijkt dat hij aftrad om te kunnen trouwen met zijn geliefde. Echter, wanneer hij om haar hand vraagt, wijst ze hem volkomen onverwacht af. Diep ontgoocheld en vol onbegrip verhuist Strafford naar Madeira. Waarom is hij afgewezen? En waarom eindigen de dagboeken in oktober 1950, zonder melding te maken van een bezoek aan Engeland in april 1951?

Terug in Engeland gaar Martin, met Straffords memoires als leidraad, aan de slag. Zijn onderzoek veroorzaakt echter een bizarre reeks gebeurtenissen. Stukje bij beetje komt de waarheid aan het licht en dat betekent een martelgang voor alle betrokkenen die dachten nooit meer te hoeven boeten voor misdaden die reeds langs geleden gepleegd zijn

De pers over Verjaard bedrog:

"Een meesterlijk staaltje van vertellen"
New York Times

"Een van de beste romans die ik sinds lange tijd heb gelezen. Absoluut fascinerend"
Washington Post
 

Gestolen tijd

Moorddadig verleden