De Catalaanse Brief van Robert Goddard

Titel De Catalaanse brief
Oorspr. titel Hand in glove 1992 | Vertaling: Bob Snoijink
Gegevens Paperback | blz. 390 | BZZTH | 1994
ISBN 90 5501 089 8
NUR/NUGI 331 (thriller)
Waardering 9
Inhoud:

Tristam Abberley, een Engelse dichter uit de jaren 30 verwierf zijn enorme reputatie vooral doordat hij stierf tijdens zijn deelname aan de Spaanse burgeroorlog. Bijna vijftig jaar later komt zijn zus Beatrix in haar woning om het leven. Ze lijkt het slachtoffer van een roofmoord. Maar roof is slechts een deel van het motief voor de moord, want al gauw blijkt dat er sprake is van een duistere samenzwering die Beatrix' vrienden voor grote raadsels plaatst.

Maar bij Robert Goddard is niets zoals het lijkt te zijn. Door het oprakelen van het duistere verleden van de legendarische Tristam Abberley, raken we verzeild in een serie dramatische gebeurtenissen waarbij alles draait om verloren gewaande brieven die schokkende geheimen bevatten - brieven  die velen in hun bezit willen krijgen en waarvoor ze zelfs bereid zijn te moorden...

Recensie:

Robert Goddard levert met De Catalaanse Brief een geloofwaardige thriller af die vanaf de eerste bladzijde pakt. Je denkt al gauw te weten waar het allemaal om draait maar toch zit er veel meer achter.
Charlotte Ladram (Charlie) wordt door de dood van haar tante plotseling weggerukt uit haar beschermde leventje. Bij haar zoektocht naar de ware redenen voor de moord op haar tante komt ze steeds meer te weten over duistere geheimen uit het verleden van haar dierbaren. Naarmate ze meer ontrafelt, lijkt het verleden een heel andere dimensie te krijgen met vergaande gevolgen voor het heden.
Goddard zijn schrijfstijl is fantastisch. Hij lijkt achteloos met een verhaal te beginnen maar opeens krijgt het boek een totaal andere wending en slaat de suspense toe.