Mijn opinie

Ken Follett werkt over het algemeen niet met een vast karakter. Persoonlijk vind ik dat erg prettig want hierdoor wordt je niet gedwongen om de boeken in een bepaalde volgorde te lezen.

Zijn settings en onderwerpen zijn zeer divers. Sommige van zijn boeken zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen (o.a. Piraat en Op vleugels van de Adelaar) andere zijn puur fictie. Soms schrijft hij over liefdes- en familiedrama's zoals De Vlam van de Vrijheid en Een gevaarlijk Fortuin dan weer over de oorlog o.a.: Nachtwakers en Codenaam Torenkraai. Maar ook moderne techniek is hem niet vreemd zoals valt te lezen in De Countdown en De derde Tweeling.

Zijn absolute toppers in mijn ogen zijn: De Kathedraal en Door het oog van de Naald. Recentelijk zijn daar bijgekomen Brug naar de hemel en de imposante Centurytrilogie over de geschiedenis van de vorige eeuw.

Follett heeft door de jaren bewezen een schrijver te zijn die van vele markten thuis is. Je zult je niet gauw vervelen met een werk van zijn hand.  De boeken uit zijn beginperiode, na zijn doorbraak, zijn zeer zeker de moeite waard maar ook zijn latere werk is van een dusdanig niveau dat je hier verscheidene uurtjes leesplezier aan zult beleven. Ik hoop dat de volgende pagina's hier een eerste aanzet voor zullen zijn.