Ken Follett

Ken Follettbrak in 1978 door met Door het oog van de naald, een strak geschreven, buitengewoon originele spionageroman. Het boek werd bekroond met de Edgar Award en het werd verfilmd met Kate Nelligan en Donald Sutherland.

Na enige andere succesvolle thrillers, verraste hij zijn lezers met een boek van een geheel andere orde: in 1990 verscheen zijn monumentale roman De kathedraal, over de bouw van een kathedraal in het middeleeuwse Engeland. Dit boek stond wereldwijd wekenlang op nummer 1 in de bestsellerlijsten, en in Duitsland is het zelfs zes jaar lang in de bestsellerlijst blijven staan! 

Ken Martin Follett werd geboren op 5 juni 1949 in Cardiff. Hij genoot zijn opleiding op Staatsscholen en slaagde Cum Laude aan de Universiteit van Londen in Filosofie.
Hij werd reporter bij de South Wales Echo en later bij de Londen Evening News. Daar schreef hij zijn eerste roman maar dat werd geen bestseller. Hij verwisselde van baan en ging werken bij een kleine uitgeverij, Everest Books en bleef schrijven in zijn vrije tijd. Door het oog van de naald was zijn 11e roman en zijn eerste succes.

Ken Follett is getrouwd met Barbara, namens Labour lid van het Engelse parlement. Ze wonen in Stevenage en in London, samen met de kinderen uit hun eerdere huwelijken. Follett is een groot liefhebber van Shakespeare en woont regelmatig uitvoeringen bij van diens stukken. Hij is een niet onverdienstelijk basgitarist en treedt met enige regelmaat op met zijn eigen band.

Wereldwijd zijn er ca. 90 miljoen boeken van hem verkocht!

OfficiŽle website: http://ken-follett.com/nl/