Sneeuwjacht 2005

Titel Sneeuwjacht
Oorspr. titel Whiteout 2004 | Vertaling: Piet Dal
Gegevens Paperback | blz. 336  | Van Holkema & Warendorf | 2005
ISBN 90 269 8466 9
NUR/NUGI 332 (thriller)
Waardering 7
Inhoud:

Een bende gevaarlijke criminelen is uit op een dodelijk virus. Toni Gallo, belast met de beveiliging van een farmaceutisch bedrijf, beseft dat zij een groot probleem heeft wanneer zowel een collega als een monster met een dodelijk virus spoorloos zijn. Deze diefstal kan fatale gevolgen hebben voor de gehele mensheid.

De criminelen stranden echter door een sneeuwstorm bij het huis van directeur Stanley Oxenford. Ook Toni, die de achtervolging heeft ingezet, komt bij de Oxenfords vast te zitten. Terwijl de sneeuwstorm aanzwelt en niemand weet wie wat van plan is, moet Toni, op de vingers gekeken door de media, proberen het virus veilig te stellen, voor er een dodelijke ramp gebeurt.

Recensie:

Als rechtgeaarde Ken Follett fan koop ik altijd blindelings zijn nieuwste boek. Ook dit keer werd ik niet teleurgesteld. Met Sneeuwjacht levert Follett weer een gedegen spannend verhaal af wat zich afspeelt rond de Kerst in een koud en winters Schotland. Alle menselijke aspecten van liefde, overspel, onzekerheden, geldzucht, bedrog enz. komen aan de orde en brengen de personages tot leven. De onverwachte wendingen houden je op het puntje van de stoel.
Sneeuwjacht is een ouderwets zenuwslopende thriller. Vlot geschreven, spannend tot de laatste bladzijde en vol vaart.