Andreas Eschbach

De erfenis van Fontanelli van Andreas Eschbach

Titel De erfenis van Fontanelli
Oorspr. titel Eine billion dollar ©  2001 | Vertaling: Jolanda te Lindert
Gegevens Paperback | blz. 551 | Karakter Uitgevers | 2006
ISBN 90 611 2014 4
NUR/NUGI 332 (thriller)
Waardering
Inhoud:

Een eenvoudige pizzakoerier in New York erft onverwacht een vermogen dat een verre voorvader, een Florentijnse koopman, hem in de 16e eeuw heeft nagelaten. Een vermogen dat in 500 jaar door rente op rente tot een biljoen dollars is uitgegroeid.
Maar bij de erfenis hoort een raadselachtige profetie: de erfgenaam, voorspelt het testament, zal de mensheid haar verloren toekomst teruggeven…

Recensie:

Zou je biljonair willen zijn?
Lees dit boek en misschien weet je daarna het antwoord.

Tijdens een bezoek bij een vriend kwam het gesprek op boeken en kreeg ik De erfenis van Fontanelli van Andreas Eschbach in handen geduwd met de verzekering dat het een prachtig boek zou zijn. Toevallig had ik net mijn vorige boek uit dus ben ik er na het weekend meteen in begonnen en ik heb er geen moment spijt van gehad. Eschbach heeft een prettige schrijfstijl met de nodige humor en spanning.

Het verhaal begint als een sprookje als John Salvatore Fontanelli, een arme pizzakoerier uit New York, te horen krijgt dat hij de enige erfgenaam is van 1 biljoen dollar. Hij vliegt naar Italië om de nodige formaliteiten rond de erfenis af te wikkelen. Zijn nieuwe leven lijkt in het begin één lange vakantie - je ruikt en proeft de geuren van Italië - maar langzamerhand wordt het accent van het verhaal verlegd naar de keerzijden van de rijkdom en de invulling van een voorspelling. Eschbach legt in begrijpelijke taal de macht van het grote geld uit en dat is soms schrikbarend om te lezen. De erfenis van Fontanelli is origineel, uitermate boeiend en zeer leerzaam om te lezen. Een regelrechte aanrader!

Ik weet nog steeds niet of ik biljonair zou willen zijn maar wat ik wel weet is dat ik meer van Andreas Eschbach ga lezen.

P.S. In het boek wordt gesproken over Jakob Fugger. Deze heeft echt geleefd, voor meer info klik hier

© RtH 22-5-2007