Daniel Easterman

 Mijn opinie

Ik weet het nog heel goed. Mijn eerste kennismaking met Daniel Easterman was in 1995 op vakantie in Frankrijk in Bourget du Lac. Daar las ik De geheime stad en was gelijk verkocht. Geweldig vond ik het. Thuisgekomen probeerde ik alle werken van Easterman te verkrijgen maar dat was nog niet makkelijk want in de boekwinkels was hij meestal niet te verkrijgen. Via witte boekenmarken en tweedehandsboekenzaakjes lukte het me om door de jaren heen zijn boeken bij elkaar te krijgen.
In 2005 wist ik via internet de hand te leggen op De achtste plaag zodat mijn verzameling nu compleet is. Ik ben er nog niet aan toegekomen om alles van hem te lezen maar dat komt nog wel..

Het nivo van zijn werk is erg wisselend en ik heb waarschijnlijk het beste boek als eerste gelezen. De verhalen daarna konden niet tippen aan De geheime stad. Maar ondanks de wat mindere romans ben ik toch zijn boeken blijven verzamelen omdat Easterman soms verrassend uit de hoek komt en over intrigerende onderwerpen schrijft. Vaak beginnen zijn boeken ook erg spannend en veelbelovend maar evenzo vaak verzand het helaas in langdradige uiteenzettingen. Toch hoop ik dat ik aan mijn ongelezen exemplaren nog veel plezier ga beleven. 

Dit klinkt natuurlijk niet erg positief en uitnodigend om eens een boek van Easterman te lezen maar hou je van mysterieuze sektes, bijbelse verwijzingen en geheimzinnige manuscripten la Dan Brown dan zijn De geheime stad, De Broederschap en Het Judas testament beslist leuke boeken om eens te lezen.