Daniel Easterman

De Broederschap

Titel De Broederschap
Oorspr. titel The Brotherhood of the Tomb ©  1989 | Vertaling: Els Franci-Ekeler
Gegevens Paperback | blz. 339 | De Boekerij | 1990
ISBN 90 225 1107 3
NUR/NUGI 331 (thriller)
Waardering 7
Inhoud:

Jeruzalem, 1968. Bulldozers en graafmachines maken een stuk onherbergzaam land bouwrijp. Tijdens het karwij stuiten de werklieden op een ondergronds bouwwerk - een tweeduizend jaar oude graftombe, waarin, zo blijkt uit de inscriptie, de stoffelijke resten van Jezus Christus...

Dublin, 20 jaar later. Patrick Canavan, voormalig CIA-agent, wordt door een agent van een buitenlandse geheime dienst gevangen genomen en ondervraagd. Aanvankelijk tast Patrick volledig in het duister en weet hij niet wat men van hem wil maar allengs wordt duidelijk dat zijn vroeger relatie met gravin Francesca Contarini een rol speelt. Er is voor Patrick maar een manier om het mysterie te ontrafelen - en de sleutel daartoe zou wel eens bij de familie Contarini kunnen liggen: de sleutel tot de broederschap van de tombe.

De Broederschap is een verbluffend knap geschreven thriller die de lezer meevoert van IsraŽl, Dublin, via Rome naar het hart van het Vaticaan. Verleden, heden en toekomst worden aaneengeregen in een bloedstollend en spannend verhaal waarin een duistere cultus, moord en terrorisme een beslissende rol spelen.