John Case

Krijgsdans 2006

Titel Krijgsdans
Oorspr. titel Ghost dancer   2007 | Vertaling: Ronald Beek
Gegevens Paperback | blz. 350 | De Boekerij | 2006
ISBN 90 225 4371 4
NUR/NUGI 332 (thriller)
Waardering nog niet gelezen
Inhoud:

Mike Burke is een man die niets meer te verliezen heeft. Sinds de dood van zijn vrouw leeft hij in in constante mineur, wat versterkt wordt door zijn verdrietige schoonvader, op wiens kantoor hij werkt. Op een dag wordt Burke benaderd door een man die voor korte tijd een onderneming wil registreren bij het bedrijf van zijn schoonvader. Aangezien het bedrijf dit wel vaker doet, stelt Burke niet veel vragen en regelt de nodige papieren.

De man in kwestie, Jack Wilson, blijkt later niet alleen een briljant wetenschapper te zijn, maar ook een recent vrijgelaten crimineel. In de gevangenis is hij in aanraking gekomen met een lid van Al-Qaida, die Wilson gevraagd heeft een grote klus voor hem te doen. Maar voordat deze klus is afgelopen worden belangrijke figuren uit het netwerk opgepakt, waardoor Wilson zijn kans schoon ziet om te verdwijnen met niet alleen zijn deel van de buit, maar ook die van de andere leden. Met zijn genialiteit en zijn zojuist verkregen geld bouwt Wilson een ingenieus wapen om af te rekenen met de mensen die hem achter de tralies hebben gezet. Maar daar wil hij het niet bij laten: Wilson gelooft in een profetie van de Paiute Indianen, die voorspelt dat de aarde een nieuwe huid zal krijgen die alle blanken zal begraven.

Wanneer de regering er achter komt dat Wilson contact heeft gehad met Mike Burke, sluiten zij het kantoor van diens schoonvader. Burke laat dit niet op zich zitten en besluit achter Wilson aan te gaan, waarbij hij op angstaanjagende ontdekkingen stuit...