John Case

De achtste dag Van John Case

Titel De achtste dag
Oorspr. titel The Genesis code ©  1997 | Vertaling: William Oostendorp en Joost v/d Meer
Gegevens Paperback | blz. 412 | De Boekerij | 1997
ISBN 90 225 2239 3
NUR/NUGI 331 (detective)
Waardering 9
Inhoud:

De Biecht...
In een afgelegen dorpje in Toscane gaat een stervende mand te biecht. Deze vermaarde arts draagt een verschrikkelijk geheim bij zich, zó verschrikkelijk dat de priester hem geen absolutie durft te schenken. Vader Azetti vertrekt hals over kop naar Rome, om advies te vragen. In het Vaticaan wordt hierdoor een vuur aangewakkerd dag lang gesmeuld heeft maar nu tot een explosie.

De Moorden...
In een buitenwijk van Washington gaat een huis in het vlammen op. Joe Lassiter verliest in de vuurzee zijn enige zuster en haar zoontje. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken, maar tast verder volledig in het duister. Al spoedig blijkt dat moederen kind al voor de brand op beestachtig wijze werden vermoord. Maar waarom?

De Jacht...
Lassiter is vastbesloten te achterhalen waarom de twee zijn vermoord. Maar zijn onderzoekingen leiden aanvankelijk slechts tot meer raadsels. Zijn zuster en neefje lijken niet de enige slachtoffers, en Lassiter zal zich moeten haasten om meer moorden te voorkomen. Al snel bevindt hij zich in een haast onontwarbaar doolhof, dat hem onder andere voert langs Chicago, Praag en ...Toscane, naar het dorpje van Vader Azetti.

De Achtste Dag...
.. is het bloedstollende verhaal van een man op zoek naar de moordenaars van zijn zuster en haar zoontje. Het is een onnavolgbare thriller over de op hol geslagen medische wetenschap, in een wereld waar het geloof in het spirituele en het geloof in de moderne technieken met elkaar in botsing komen, met rampzalige gevolgen. Het verhaal is spannend tot op de allerlaatste bladzijde.