Mijn opinie

Je kunt zeggen wat je wilt over Dan Brown maar hij heeft met De Da Vinci Code menig niet lezer aan het lezen gekregen.
DDVC zoals het boek vaak afgekort wordt, vind ik niet zijn beste boek maar
het is ongetwijfeld de meest besproken én verkochte thriller van de 21e eeuw.
Persoonlijk vond ik Het Bernini Mysterie spannender ondanks een ongeloofwaardige scène aan het eind  maar het verhaal zat beter in elkaar en was herkenbaarder. Na het overlijden van Paus Johannes Paulus II in 2005 heb ik menigmaal teruggedacht aan Het Berninie Mysterie waarin alle rituelen staan beschreven die moeten worden gevolgd voordat er eindelijk witte rook uit de schoorsteen komt. Een extra reden om deze thriller te lezen want waar anders kun je over dit soort zaken op een ontspannen manier aan de weet komen?

En hiermee kom je meteen uit bij één van de sterke punten van Brown zijn romans, hij weet feiten en fictie zo te mixen dat het zeer geloofwaardig overkomt. Daarnaast zijn de verhalen reuze spannend en weet hij aan het einde van elk hoofdstuk een perfecte cliffhanger te produceren zodat je blijft doorlezen.
Verwacht van Brown geen literaire hoogstandjes, uitgewerkte personages of psychologische diepgang maar heb je zin in een klassieke pageturner dan zit je met de boeken van Dan Brown gebeiteld.