Het Bernini mysterie van Dan Brown

Titel Het Bernini Mysterie
Oorspr. titel Angels & demons | Vertaling: Josephine Ruitenberg
Gegevens Paperback | blz. 462 | Luitingh- Sijthoff | 2003
ISBN 90 245 4790 3
NUR/NUGI 332 (Thriller)
Waardering
Inhoud:

Professor Robert Langdon wordt naar CERN ontboden om een mysterieus symbool op de borst van een vermoorde wetenschapper te duiden. Hij legt verband met de Illuminatie.... de machtigste terreurbeweging uit de geschiedenis. Maar die bestaat allang niet meer. Of toch?

Dan onthullen de Illuminatie dat er een tijdbom in het Vaticaan verstopt is. Hun timing is perfect: de  kerkleiders zijn bijeen om een nieuwe paus te kiezen en Rome wemelt van de pers. Om de bom te vinden doet men een beroep op Robert Langdon, wiens unieke kennis van de Illuminatie tot het uiterste beproefd zal worden.
De race tegen de klok leidt langs verzegelde crypten, gevaarlijke catacomben en verlaten kathedralen. Het spoor dat Langdon probeert te volgen is vierhonderd jaar oud. Het slingert door Rome, naar een verloren gewaande locatie die de enige hoop op redding van het Vaticaan bevat.

Deze explosieve internationale thriller raast van verlichte rede via duistere mystiek naar een onvoorziene, schokkende ontknoping. Door dat alles heen loopt de oude strijd tussen religie en wetenschap.

Hieronder vind je de trailer van de verfilming van Het Bernini Mysterie met de titel Angels & Demons of bezoek de officiŽle website.