De adelaar is geland van Jack Higgins

Titel De adelaar is geland
Auteur Jack Higgins
Oorspr. titel The Eagle has landed
Gegevens Gebonden | blz. 318 | Elsevier | 1976
ISBN 9010015297
NUR/NUGI -
Waardering 9
Inhoud:

September 1943: het tij is gekeerd voor Duitsland, de oorlog lijkt verloren. Dan bedenkt de Abwehr een geniaal plan om terug te slaan. Op 6 november zal Winston Churchill vrijwel onbeschermd een weekend doorbrengen in het vredige Engelse dorpje Studley Constable - een unieke kans om Duitslands grootste vijand uit te schakelen. Slecht één man kan deze opdracht succesvol uitvoeren: luitenant-kolonel Kurt Steiner, die vanwege insubordinatie naar een strafkamp op de Kanaaleilanden is gestuurd.

Om de landing van Steiner en zijn parachutisten voor te bereiden, wordt de Ierse nationalist Liam Devlin vooruitgestuurd naar het Engelse dorp.
Op 6 november 1943 ontvangt Reichsführer Heinrich Himmler een kort bericht: De adelaar is geland. Het wachten is op Churchill...

Recensie:

NBD|Biblion recensie:

Het alom bekende huzarenstukje van Otto Skorzeny, de man die Mussolini in 1943 bevrijdde uit zijn gevangenschap op de Gran Sasso, stond model voor dit boek, met een in zijn navolging toch origineel thema: de raid van een Duitse commandogroep naar Engeland om Churchill te halen, dood of levend. De organisatie daarvan en de betrokken personen worden met zoveel levensechtheid beschreven, dat men in de historische realiteit ervan zou gaan geloven. Als het web voor de onderneming gesponnen is, vervangt actie de intrige, culminerend in een regelrechte frontsituatie in het doorgaans zo vredige Engelse Norfolk. Het boek is onder dezelfde titel verfilmd.