Glenn Meade

Titel Sneeuwwolf
Oorspr. titel Snow wolf  © 1995 | Vertaling: Theo Horsten
Gegevens Paperback | blz. 480 | Van Holkema & Warendorf| 1997
ISBN 9026973705
NUR/NUGI 332 (thriller)
Waardering
Inhoud:

Januari 1953. De koude oorlog is op z'n hoogtepunt. Nog voor Eisenhouwer is geïnstalleerd als president ontvangt hij het alarmerende bericht dat de steeds minder toerekeningsvatbare Stalin waarschijnlijk een atoombomaanval op Amerika aan het voorbereiden is.

Eisenhouwer en de directeur van de CIA komen tot de conclusie dat er maar één oplossing is om het dreigende onheil af te wenden: Stalin moet worden gedood. In het diepste geheim wordt een operatie voorbereid, die de codenaam Snow Wolf krijgt.

Alex Slanski en Anna Khorev, beiden in Rusland geboren en uit Stalins hel ontsnapt, worden vanuit Finland in Estland gedropt om onopgemerkt naar Moskou te reizen. Maar de CIA ontdekt dat de KGB van operatie Snow Wolf af weet en dat zij opdracht heeft gegeven tot een grootscheepse klopjacht op de twee agenten.

Het is onmogelijk om Alex en Anna terug te roepen en CIA-agent Jake Massey krijgt de opdracht de twee op te sporen. Hij moet ze koste wat kost tegenhouden voordat ze in handen vallen van het beruchte hoofd van de geheime politie, Beria. Zelfs als dit betekent dat hij zijn eigen mensen zal moeten doden.
 

Ga naar Brandenburg

Ga naar De sfinx van Sakkara