Cody McFadyen

Cody McFadyen

... werd in 1968 geboren in Texas. Volgens zijn moeder de enige goede gebeurtenis in dat jaar waarin Martin Luther King en Robert Kennedy werden vermoord. Voor zijn eerste roman in 2005, in Nederland De stilte van de hel geheten, werd gepubliceerd, was hij webontwerper.
Ook zijn tweede boek - Het gezicht van de dood - werd een internationale bestseller zodat hij zich fulltime op het schrijven kon gaan richten. McFadyen woont in Zuid-CaliforniŽ met zijn twee zwarte labradors, 'The Black Forces of Destruction genoemd." Hij drinkt naar eigen zeggen (teveel) koffie, speelt (slecht) gitaar en leest (gulzig). Hij verafschuwt bijwoorden behalve wanneer ze gebruikt worden in korte biobeschrijvingen zoals deze.

McFadyen gelooft niet in het lot of noodlot; hij onderschrijft het gezichtspunt dat je de richting van je leven grotendeels zelf kunt bepalen. Maar ... hij ontkent niet dat een persoon wordt beÔnvloed door de tijd of het milieu waarin hij of zij groot is gebracht. Zo werd hij eind jaren '60 geboren maar daar herinnert hij zich uiteraard niets van. "Ik groeide op met het luisteren naar de eerste muziek van mijn ouders; Bob Dylan, de Beatles, Donovan, Joan Baez. Uiteindelijk ben een deel van die muziek  gaan waarderenen en beschouw ik het als iets van mij zelf".


OfficiŽle website: http://www.codymcfadyen.com/