Mijn opinie

Mijn ervaringen met McDermid haar boeken zijn voornamelijk beperkt gebleven tot haar op zich staande romans en de Tony Hill/ Carol Jordan serie. Ik heb één Kate Brannigan geprobeerd maar dat was me te luchtig. Hoewel de gebruikte metaforen zeer komisch waren, miste ik de spanning daarom is het bij dat ene boek gebleven. 

Voor de Tony Hill serie moet je een sterke maag hebben want McDermid beschrijft in detail de lugubere vondsten, martelingen en moorden. Haar hoofdpersonen zijn van vlees en bloed en ook de verhaallijnen zijn realistisch maar angstaanjagend van aard. Na het lezen van De Sirene werd ik meteen fan en tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt gekregen.

Op de Tony Hill/ Carol Jordan verhalen is een TV serie gebaseerd getiteld: Wire in the Blood. Deze is de moeite van het kijken meer dan waard maar van de inhoud van de boeken vind je weinig in de serie terug hoewel de tvscripts niet geheel op McDermid haar boeken gebaseerd zijn, is nog wel nauw betrokken bij de opnames.
Buiten de bovengenoemde series heeft McDermid ook nog een reeks geschreven met Lindsay Gordon in de hoofdrol maar deze zijn tot op heden nooit vertaald in het Nederlands.

Hou je van Mo Hayder en Tess Gerritsen dan zul je ook genieten van Val McDermid. Zij is de vrouwelijke grondlegger van dit genre.