De kwelling van Val McDermid

Titel De kwelling
Oorspr. titel The torment of others   ©  2004 | Vertaling: Sophie Brinkman
Gegevens Paperback | blz. 365 | Luitingh Sijthoff | 2005
ISBN 9024552249
NUR/NUGI 332 (thriller)
Waardering
Inhoud:

Vierde thriller met hoofdinspecteur Carol Jordan en psycholoog Tony Hill.
 

Rechercheur Carol Jordan onderzoekt de gruwelijke moord op een prostituee. Derek Tyler is veroordeeld voor een reeks exact vergelijkbare moorden, en zit in de gevangenis; probeert iemand zijn werkwijze te kopiėren? Forensisch psycholoog Tony Hill die in een psychiatrische inrichting werkt, doet zijn best om Derek Tyler aan de praat te krijgen. Ondertussen zet de politie een risicovolle undercover -actie in gang.

Recensie:

Geen straf om te lezen.


Toen ik De Sirene had gelezen was ik gelijk verkocht en heb ik niet lang daarna de 3 andere delen uit de reeks gekocht. Ik had toen de verfilmingen (Wire in the Blood) nog niet gezien met Robson Green als Tony Hill en Hermione Norris als Detective Chief Inspector Carol Jordan. Ik meende dat ik alle overige delen had gelezen maar daarin had ik me vergist.
Bij het lezen van De Kwelling zag ik nu steeds deze twee mensen voor me. In eerste instantie leken ze niet op mijn beeld van Dr. Hill en DCI Jordan zoals ik die vanaf De Sirene had bedacht maar tijdens het lezen zag ik Green en Norris wel de dingen doen en zeggen zoals McDermid ze beschreef.

De Kwelling is een onderhoudend boek en naarmate het verhaal vorderde nam ook de spanning toe. Er leek een duidelijke moordenaar te zijn en in mijn hoofd riep ik steeds "zeg 't dan, zeg 't dan tegen hem" maar dat gebeurde niet en het moorden ging gewoon verder.

McDermid kan gruwelijk goed schrijven maar ook met de nodige humor. De Kwelling is wederom een degelijke thriller in de Tony Hill serie geworden.
Er worden veel gebeurtenissen uit eerdere boeken aangehaald dus het verdient aanbeveling om ze in de juiste volgorde te lezen.


© RtH 10-9-2007