Megan Lindholm

Heer van het woud van Megan Lindholm 2009

Titel Heer van het woud
Oorspr. titel Cloven hooves 1991 | Vertaling: ?
Gegevens Paperback | blz. 432 | Luitingh Fantasy|  2009
ISBN 9879024529254
NUR/NUGI 334 (fantasy)
Inhoud:

Evelyn is een eenzaam kind, en dat niet alleen, ze is graag alleen. Het liefst dwaalt ze samen met haar hond door de sprookjesachtige wouden van Alaska. Ze is liever in de vrije natuur dan in het gezelschap van mensen . Maar Evelyn heeft een geheim dat ze angstvallig koestert: ze is bevriend met de Heer van het Woud, de geheimzinnige Pan.

Jaren later, als Evelyn inmiddels getrouwd is en een zoontje heeft van wie ze zielsveel houdt, neemt haar leven een dramatische wending als haar echtgenoot wordt gevraagd de zaken van zijn vader tijdelijk waar te nemen. Met bange voorgevoelens verlaat Evelyn haar geliefde Alaska en volgt haar man naar het zuiden. Eenmaal in Tacoma vindt haar schoonfamilie telkens een nieuwe reden om haar man en haar zoontje langer bij zich te gouden. Evelyn bungelt er maar zon beetje bij en is doodongelukkig in haar nieuwe leefomgeving. Haar man voelt zich er juist uitstekend thuis en wil het liefst voorgoed intrekken bij zijn familie. Evelyn voelt zich verraden en de verschrikkelijke tragedie die volgt maakt de situatie nog gecompliceerder.

Dan, juist als Evelyn wel een zielenmaatje kan gebruiken, duikt hij als uit het niets op in Tacoma, de Heer van het Woud, haar jeugdvriend van weleer. Ook hij is inmiddels volwassen geworden en tussen hem en Evelyn ontstaat iets wat van alle tijden is: oprechte liefde.