Robin Hobb

De gouden Nar

Titel De gouden Nar (Deel 2 van De boeken van de Nar)
Oorspr. titel The golden fool  2002 | Vertaling: Peter Cuijpers
Gegevens Gebonden | blz. 576 | Meulenhoff *M  | 2002
ISBN 90 225 3263 1
NUR/NUGI 334 (fantasy)
Waardering 10
Inhoud:

Na aandringen van de Nar, zijn vroegere vriend en bondgenoot, is FitzChevalric erin geslaagd om Prins Plicht te bevrijden uit de klauwen van de Bonten, leden van het Oude Bloed en begiftigd met de Wijsheid die in opstand zijn gekomen tegen de genadeloze vervolging van hun soort.

Zoals vijftien jaar eerder heeft Fits een hoge prijs betaald voor zijn dienstbaarheid aan het koninkrijk. Zijn wolf Nachtogen is gestorven en hij kan nu onmogelijk nog terugkeren naar zijn rustige leventje in zijn afgelegen hut. Hij treedt in dienst van de Nar, die zich voordoet als een belangrijke edelman uit Jamaillia, en neemt tegelijkertijd zijn oude beroep weer op: spion in dienst van het koninkrijk.

Dan arriveert er een grote delegatie edelen van de Buiteneilanders in Kasteel de Hertenhorst. Onder hen bevindt zich de jonge Elliania, de toekomstige bruid van Prins Plicht. Terwijl de verloving bijna een feit is , arriveert er geheel onverwacht een groep handelaren uit het verre Jamaillia op de Hertenhorst, wat de geschiedenis van de Levende Schepen uit Jamaillia onlosmakelijk verbindt met het lot van de Zes Hertogdommen.