Ongewenste terugkeer van Robert Goddard

Titel Ongewenste terugkeer
Oorspr. titel Never go back © 2006 | Vertaling: Bob Snoijink
Gegevens Paperback | blz. 351  | BZZTŰH | 2006
ISBN 978 90 453 0472 4
NUR/NUGI 332 (detective)
Waardering nog niet gelezen
Inhoud:

Als Harry Barnett een uitnodiging accepteert voor een reŁnie van oud-leden van de Royal Air Force op Kilveen Castle in Schotland, verheugt hij zich op een nostalgisch weekend. Vijftig jaar geleden was hij met veertien andere makkers in hetzelfde kasteel drie maanden gestationeerd om deel te nemen aan een raadselachtige oefening, Operation Clean Sheet.

Maar de reŁnie begint slecht. Een van de oude kameraden komt op zijn treinreis naar het noorden om het leven. Tijdens het verblijf in het kasteel volgt een mysterieus tweede sterfgeval en vlak daarna nog een. Door de vreemde gebeurtenissen komt de operatie van destijds in een kwaad daglicht te staan.

Harry’s zoektocht naar de waarheid verandert in een strijd op leven en dood als hij probeert te achterhalen wat er vijf decennia geleden werkelijk in Schotland gebeurde. Hij stuit op een geheim dat hij liever niet had willen ontdekken.

De historicus en schrijver Robert Goddard (1954) liet Harry Barnett eerder een hoofdrol spelen in zijn thrillers In het niets en Dodelijk inzicht.