Verboden te lezen van Robert Goddard

Titel Verboden te lezen
Oorspr. titel Dying to tell 2001 | Vertaling: Bob Snoijink
Gegevens Paperback | blz. 336  | BZZTH | 2002
ISBN 978 90 5501 934 8
NUR/NUGI 331 (thriller)
Waardering 7-
Inhoud:

Het is herfst in Glastonbury, Somerset en Lance Bradley zit zoals gewoonlijk zijn leven te verlummelen wanneer de excentrieke zus van zijn oude vriend Rupe (Rupert) Alder zijn hulp inroept. Zonder bericht is Rupe plotseling verdwenen en  erger nog, gestopt met het sturen van geld.

Met tegenzin gaat Lance naar Londen om erachter te komen dat Rupe inderdaad door de aardbodem, verzwolgen lijkt. Wel merkt Lande dat er veel mensen ineens geinteresseerd zijn in zijn oude vriend en in de brief die Rupe blijkbaar gestolen heeft van zijn Japanse verloofde. De brief bevat een historisch geheim dat zo groot is dat zelfs kennisname van de inhoud levensgevaarlijk is. Net als Lance  vindt dat het allemaal te moeilijk voor hem wordt, merkt hij dat het al te laat is om zich terug te trekken, want ook op hem wordt er jacht gemaakt. Hij moet op reis, een tocht die hem voert naar Berlijn, Japan en Californie.
Uiteindelijk leiden alle sporen hem terug naar Wilderness Farm, nabij Glastonbury, waar in 1963 een mysterieuze moord heeft plaatsgevonden.