Onaangenaam bezoek

Titel Onaangenaam bezoek
Oorspr. titel Painting the darkness 1989 | Vertaling: Bob Snoijink
Gegevens Paperback | blz. 519  | BZZTH | 2000
ISBN 90 5501 717 5
NUR/NUGI 331 (thriller)
Waardering 6-
Inhoud:

Op een mooie herfstmiddag in 1882 zit William Trenchard rustig in zijn tuin een pijp te roken. Het knarsende hekje verraadt bezoek en een onbekend persoon betreedt het tuinpad. William weet nog niet dat de onverwachte gast zijn leven en alles wat hij lief heeft, zal verwoesten.

De onverwachte bezoeker stelt zich zelf voor als James Norton, maar claimt in werkelijkheid Sir James Davenall te zijn. De ware James Davenall heeft echter elf jaar geleden zelfmoord gepleegd. William is diep geschokt want Davenall was destijds de verloofde van zijn vrouw Constance. Hij weigert dan ook Norton te geloven. Ook Davenalls rancuneuze familieleden erkennen Norton niet als erfgenaam en zorgen ervoor dat William - die vreest zijn echtgenote te verliezen - een bondgenootschap met hen sluit. De indringer schijnt echter alle troeven in handen te hebben en William gaat er psychisch welhaast aan onderdoor, alvorens alle schokkende geheimen van de familie Davenall uiteindelijk onthuld worden.

Mijn mening:

Goddard is altijd goed voor vele uren leesplezier maar deze 519 pagina's waren iets teveel van het goede. De schrijfstijl en sfeerbeschrijving blijven fijn om te lezen maar het verhaal is op sommige punten wel heel erg langdradig.