Dodelijk inzicht van Robert Goddard

Titel Dodelijk inzicht
Oorspr. titel Out of the sun  © 1996 | Vertaling: Bob Snoijink
Gegevens Paperback| blz. 286 | BZZTŰH | 1996
ISBN 90 5501 309 9
NUR/NUGI 331 (thriller)
Waardering 6
Inhoud:

Wanneer Harry Barnett een anoniem telefoontje krijgt met de mededeling dat zijn zoon in coma ligt, reageert hij slechts met verbazing. Hij weet niet eens dat hij een zoon heeft maar de patiŽnt, David Vennings, blijkt wel degelijk een vrucht van een kortstondige liefdesverhouding van 34 jaar eerder te zijn.

David, een briljant wiskundige en diabeet, is na een overdosis insuline in coma geraakt. Toeval of niet vraagt Harry zich af. Als dan blijkt dat twee oud-collega's van David recent zijn gestorven, gaat Harry op onderzoek uit. 

Harry komt erachter dat David voormalige werkgever Globescope Inc., een Amerikaanse denktank, schimmige activiteiten ontplooit. Verschillende ex- werknemers van Globescope zijn ondergedoken uit angst voor hun leven. Door Harry's onderzoek leert hij zijn eigen zoon eindelijk kennen. Een geniale wetenschapper die op het punt stond een belangrijke  ontdekking te doen die de wereld zou veranderen.  Geleidelijk wordt het web van samenzwering duidelijk. Harry ontdekt wie zijn zoon van diens wetenschappelijke doorbraak afhouden.

In Dodelijk inzicht bewijst Goddard opnieuw zijn meesterschap als begenadigd verteller die spanning en intrigerende verhaallijnen op bloedstollende wijze in elkaar vlecht.