Sebastian Fitzek

 Mijn opinie

Toen ik voor het eerst de naam Sebastian Fitzek hoorde en de titel De Therapie had ik niet direct de neiging om meteen naar de boekhandel te rennen om het boek te kopen. Op de een of andere manier had ik niet het idee dat het iets voor mij was. Toen mijn vrouw een jaartje later zijn tweede boek De Gijzeling las en zo enthousiast werd dat ze nog dezelfde week De Therapie ging kopen, begon ik te twijfelen. Ze zei tijdens het lezen al een paar keer dat ik de boeken ook heel leuk zou vinden dat ik besloot de gok te nemen. De boeken waren tenslotte toch al in huis.

Ik mag graag boeken op volgorde lezen dus ik begon met zijn debuut en ik werd zeer aangenaam verrast. Fitzek heeft een prettige schrijfstijl, het verhaal was meeslepend en superspannend. Dat dit geen incident was, bewees Fitzek met zijn tweede boek De Gijzeling wat qua inhoud al net zo verrassend, goed en spannend was. Derhalve besloot ik Fitzek een eigen plekje op Spanningzoeker.nl te geven.

Wat Fitzeks boeken in mijn ogen zo bijzonder maken is dat ze niet zo voorspelbaar zijn als de gemiddelde doorsnee thriller. Fitzek begint zijn verhaal met een vreemde gebeurtenis om dan verder te gaan met iets totaal anders. Je krijgt het idee dat het voorval in de proloog niets met het verdere verloop te maken heeft maar langzamerhand ontvouwt zich het grotere geheel. Daarnaast weet hij de lezer op het puntje van de stoel te houden door bijna ieder hoofdstuk met een cliffhanger te eindigen. Zijn boeken lezen dan ook als een trein en kennen veel verrassende wendingen. Fitzek is voor mij de Duitse Harlan Coben.