Harlan Coben

Harlan Coben

... werd geboren op 4 januari 1962 in Newark, New Jersey maar groeide op en ging naar school in Livingston. Na zijn afstuderen aan het Amherst College in Politieke Wetenschappen ging hij bij zijn grootmoeder werken in de reisbranche, maar in zijn laatste jaar op Amherst wist hij al dat hij schrijver wilde worden. Op zijn 26e schreef hij zijn eerst boek 'Play Dead' welke verscheen in 1990. Daarna volgde nog Miracle Cure in 1991 toen hij besloot het roer om te gooien en begon met de serie rond de sportmakelaar c.q. speurder Myron Bolitar. In zijn vaderland is hij daar erg beroemd meegeworden.

In 2001 verscheen zijn eerste stand-alone thriller, sinds de creatie van Myron Bolitar, Tell no one vertaald als Niemand vertellen. Deze thriller is in 2005 verfilmd als "Ne le dis ŗ personne" door de Franse regisseur Guillaume Canet. Ook het eerste boek uit Bolitarserie Dealbreaker staat op de nominatie verfilmd te worden.


Coben is de eerste schrijver die zowel de Edgar, Shamus en Anthony award heeft gewonnen. Hij is eveneens de eerst auteur die gevraagd is fictieve verhalen te schrijven voor de New York Times.

Harlan Coben woont nog steeds in Livingston, New Yersey met zijn vrouw Anne Armstrong, kinderarts van beroep, die hij al sinds zijn twintigste kent en hun vier kinderen.

Als favoriete thrillerschrijvers noemt hij o.a.: Mary Higgins Clark, Sue Grafton, Ian Rankin en Val McDermid.
Een leuk weetje is dat Coben bevriend is met Dan Brown.


OfficiŽle site: http://www.harlancoben.com