Keizer van Rome van Robert Fabbri

Titel Vespasianus: Heilig vuur van Rome
Auteur Robert Fabbri
Oorspr. titel Vespasianus IX: Emperor of Rome 2018 | Vertaling: Joost Swart
Gegevens Paperback | blz. 350 |  Karakter Uitgevers | jan 2019
ISBN 978 90 452 1851 9    978 90 452 1861 8
NUR/NUGI 332 (historische thriller)
Waardering n.n.b.
Inhoud:

Negende en laatste deel uit de Vespasianusreeks

Vespasianus staat voor een onmogelijke taak. Zal hij de opstand in Judea neerslaan, zoals Nero hem heeft opgedragen? Of besluit hij voor het ondenkbare te gaan, namelijk zijn eigen missie tegenwerken?  Want als zijn verovering succesvol is, riskeert hij dat de geestelijk instabiele keizer jaloers op hem wordt met alle gevaren van dien. Maar als hij zijn andere plan doorzet, zal hij gestraft worden. Ook het vertrouwen van zijn mannen en zijn geliefde zoon Titus staan daarbij op het spel.

Maar wat Vespasianus niet weet, is dat Nero zelfmoord heeft gepleegd. Daarbij is in Rome Sabinus, de broer van Vespasianus, opgepakt tijdens de strijd tussen de groeperingen van Aulus Vitelus, een wrede opportunist, en de noblele Marcus Savelius Otho die in in de minderheid is. Doordat hij van Sabinus geen hulp verwachtte, besloot hij te vertrouwen op zijn verstand om de veiligheid van zijn familie te garanderen.

Met een lege troon en een eigen leger lijkt de tijd aan te breken voor Vespasianus om de troon te betreden, te veroveren, en te realiseren wat de waarzeggers hem voorspeld hebben. Zal het Vespasianus eindelijk lukken om keizer van Rome te worden?

  

 

 

Ga naar kast Fabbri